Esports, música i demés aficions

viernes, junio 09, 2006

Comença el Mundial d'Alemanya 2006


L'Allianz Arena Stadium de Múnich acollirà el partit inaugural Alemanya - Costa Rica


Ha arribat l'hora. Avui a les 18:00 (en directe per Cuatro y La Sexta) al Allianz Arena Stadium de Munich comença el Mundial d'Alemanya 2006. I ho fa amb un partit Alemanya - Costa Rica de pronòstic clar. La victòria per Alemanya tindria que ser clara davant d'un rival que segurament no serà més que un pur "sparring". Alemanya no sembla atravessar un dels seus millors moments de la seva història i la seva participació està plagada de dubtes, però sempre Alemanya serà un selecció de les grans i jugar com a anfitrió significa gairebé sempre arribar molt lluny en aquest tipus d'events.

Aquest Mundial tan esperat no tindrà segurament una primera fase gaire espectacular, no sabem quin tipus de futbol ens espera però aquesta primera fase està plagada d'equips molt mediocres (Trinitat i Tobago, Togo, Angola, Costa Rica, Ecuador, Irán, Arabia Saudita, ...) i de partits desiguals. Posiblement algun d'aquests equips considerats com els més mediocres donarà la sorpresa o bé ens sorprendrà positivament amb el seu joc, però la participació de tants equips de baixa categoria deixa ben clar que el Mundial s'ha convertit en un negoci enorme per a la FIFA i que segurament es tindrien que donar més places per als equips europeus.

En aquesta fase bastant desigual tenim la sort de que hi hauran alguns partits força interessants (encara que no gaires) i sobretot la sort de tenir grups molt igualats com el grup C (Argentina, Costa de Marfil, Sèrbia i Holanda) i el grup E (Itàlia, Ghana, República Txeca i Estats Units). En aquest dos grups C i E sí que hi ha dos clars favorits per a quedar primers que són Argentina al C i Itàlia al E, però aquestes dues favorites podríen tenir alguna sorpresa i la lluita per a quedar segones de grup serà encarniçada i sense cap favorit clar. Caldríen més grups com aquests en el Mundial per a donar més emoció.

El Mundial parteix amb Brasil de clara favorita, però no clar oblidar la maledicció dels brasilers en els Mundials que s'han jugat a Europa. Si bé mig del camp cap endavant Brasil té un equip espectacular, la seva defensa i el seu porter plantejen moltes dubtes. Argentina, Alemanya i França semblen ser els altres favorits en cas de que fallés el Brasil. Altres seleccions com Anglaterra, Holanda, República Txeca, Itàlia, Portugal i Espanya podríen donar la sorpresa però no semblen atravessar moments gaire bons últimament. Tot i que personalment crec que Brasil és la clara favorita però que per culpa de la seva defensa podria tenir algun disgust, penso que Argentina no arribarà gaire lluny, Alemanya arribarà fins el final, i les sorpresa crec que serà Anglaterra, que segurament presenta una de les millors seleccions que ha presentat mai. Tinc moltes esperances en seleccions que quasi segur no arribaran fins a les últimes rondes però que sempre acostumen a mostrar un futbol molt vistós com poden ser Holanda, República Txeca, Portugal, Estats Units (sempre acostuma a jugar de forma molt ofensiva) i crec que la Costa de Marfil també podria ser un d'aquests equips que oferirà un futbol espectacular.

PARTITS MÉS INTERESSANTS DE LA PRIMERA FASE:
Anglatera - Paraguai. Dissabte, 10 de Juny a les 15:00 h.
Argentina - Costa de Marfil. Dissabte, 10 de Juny a les 21:00 h.
Sèrbia - Holanda. Diumenge, 11 de Juny a les 15:00 h.
Estats Units - República Txeca. Dilluns, 12 de Juny a les 18:00 h.
Itàlia - Ghana. Dilluns, 12 de Juny a les 21:00 h.
Brasil - Cròacia. Dimarts, 13 de Juny a les 21:00 h.
França - Suïssa. Dimarts, 13 de Juny a les 18:00 h.
Espanya - Ukraïna. Dimecres, 14 de Juny a les 15:00 h.
Suècia - Paraguai. Dijous, 15 de Juny a les 21:00 h.
Argentina - Sèrbia. Divendres, 16 de Juny a les 15:00 h.
Holanda - Costa de Marfil. Divendres, 16 de Juny a les 18:00 h.
República Txeca - Ghana. Dissabte, 17 de Juny a les 18:00 h.
Brasil - Austràlia. Diumenge, 18 de Juny a les 18:00 h.
França - Corea del Sud. Diumenge, 18 de Juny a les 21:00 h.
Suècia - Anglaterra. Dimarts, 20 de Juny a les 21:00 h.
Holanda - Argentina. Dimecres, 21 de Juny a les 21:00 h.
República Txeca - Itàlia. Dijous, 22 de Juny a les 16:00 h.
Japó - Brasil. Dijous, 22 de Juny a les 21:00 h.
SEGUIMENT EN EL BLOG:
D'aquí poc faré un estudi una per una de les 10 seleccions que crec que poden ser les favorites per a guanyar aquest Mundial. També faré cròniques dels partits que a mí em semblin més interessants o els que hagin estat més entretinguts i amb millor qualitat futbolística.

Etiquetas: ,