Esports, música i demés aficions

jueves, julio 05, 2007

El "peatoning", el nou esport de risc a Barcelona



Em sembla perfecte l’ús de la bicicleta, ¿però qui ens protegeix als vianants? N’estic fart de ciclistes suïcides que fan el que els hi dona la gana i amb total impunitat. Sigui a motor o no, la bici és un vehicle que pot assolir velocitats considerables i per tant són susceptibles d’ocasionar greus accidents. En el que portem d’any ja he vist 3 atropellaments de ciclistes a vianants i un de bastant greu en que un idiota es va endur per davant a una senyora gran i per si fos poc, el ciclista va acabar donant-se a la fuga. Sense anar més lluny jo mateix també he estat a punt de ser atropellat, vaig tenir que "llençar-me" al terra per a evitar ser embestit i a sobre el ciclista no va voler entrar en raó quan li vaig recriminar el que havia fet. Si continuem així, a aquest pas en lloc dels ciclistes els que tindrem que portar casc tindrem que ser els vianants.

Cada dia quan vaig a la feina haig de passar per un "punt negre" que és la unió de la Plaça de les Glòries amb l’Avinguda Diagonal. En aquesta zona la Diagonal és una "rambla" molt ample amb 2 carrils bicis (un per cada sentit). Al arribar a la Plaça de les Glòries la "rambla” acaba i el carril bici es converteix en un de sol i transita per la vorera. És precisament en aquest punt en que la vorera només fa 3 metres d’ample i 1 metre l’ocupa el carril bici. Fa por passar per allí quan hi han ciclistes que surten d’un revolt sense visibilitat a gran velocitat (a més de 20 o 30 km/h alguns) envaint la vorera i saltant-se la senyal de "cedeixi el pas" marcada en el carril bici al arribar al pas de zebra.

Cert és que a vegades els vianants envaïm el carril bici (mal fet i sempre ho evito), però els ciclistes no tenen per que envair les voreres. A la "rambla" de la Diagonal amb 10 metres d’ample fan temeritats una darrere l’altre i fent perillosos zig-zags entre vianants a velocitats temeràries, ignorant que per a fer això ja tenen el seu tan reivindicat carril bici.

Que ningú s’ho prengui malament, sóc el primer en respectar als ciclistes (als pocs responsables que hi ha) i no estic en contra de fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat. Però em rebenta la posició de "màrtirs" que han adoptat el col·lectiu de ciclistes. A Barcelona no hi ha ni mai hi hagut una cultura d’anar en bicicleta tal i com succeeix en altres llocs del Món com poden ser per exemple a Holanda o Alemanya, i això es nota moltíssim. I es nota primer de tot en els ciclistes, que no saben que tenen que complir unes normes i saber que per a poder anar en bici tenen que fer-ho pel carril bici i no per les voreres sense respectar als vianants. Segon, els vianants no estem acostumats a conviure amb els ciclistes, i tercer, l’Ajuntament no ha posat suficients carrils bici i el més greu de tot, no ha fet una normativa per als ciclistes i que se’ls castigui per incomplir-la.

A l'Ajuntament de Barcelona posar-li un suspens, per voler maquillar el pèssim transport públic que hi ha actualment a Barcelona amb aquesta iniciativa del Bicing que els hi costa quatre duros. Si tinguéssim un transport públic en condicions no tindríem que recórrer a aquest tipus d’iniciatives que l’únic que fan es envair Barcelona de bicicletes quan per motius d’espai no estem preparats (en algunes zones de la ciutat). Excel·lent iniciativa per a desviar la mirada cap a una altre banda i a sobre donar aquesta imatge de Barcelona de “ciutat guai” de la que alguns comencem a estar fins els pebrots.

Etiquetas: ,

4 Comments:

Blogger David said...

com sempre et dic, el problema no es de les bicis, sino del civisme tant de ciclistes com peatons

3:33 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Sí però els vianants almenys no atropellem a ningú. Els ciclistes se'ls ha de respectar i protegir quan van per la calçada (pobrets que són de vidre), i també quan van per la vorera (pobrets que no contaminen i són ecològics). I als vianants hem d'esquivar els cotxes mal aparcats i als ciclistes intocables...
En fi, Barcelona superguai, així ens va...

10:20 p. m.  
Blogger Roger FJ said...

Uooo, EsCarles t'has animat a escriure... :)

David, estàs sol, molt sol... jejeje

Ja seriosament, està clar que és un problema de civisme. Però el que no s'analitza es que la bicicleta és un vehicle que pot anar per una vorera a 20 km/h o més, i per tant, si hi ha un accident pot causar incidents molt greus. Volguem o no, la bici és un vehicle de risc, vist com estan les coses a veure quin pare s'atreveix a deixar els seus fills petits que caminin solets per qualsevol rambla...

11:19 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

molt intiresno, gracies

11:39 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home