Esports, música i demés aficions

domingo, junio 11, 2006

Anglaterra i Argentina guanyen els seu debut amb més problemes dels esperats

Els jugadors anglesos celebren el 1-0
ANGLATERRA: 1. PARAGUAI: 0.
Anglaterra ha debutat amb victòria en aquest Mundial, tal com s'esperava però potser no de la manera que s'esperava. Cal dir que el partit ha estat de domini clar pels anglesos però tothom creia que al marcar el 1-0 tan aviat (min.3) el partit segurament seria de domini més clar en el marcadors pels anglesos. Anglaterra ha dominat el partit però tampoc ha tingut gaires ocasions de gol clares, ja que la majoria d'oportunitats han estat llançaments potents des de fora de l'àrea per part de Frank Lampard.
El 1-0 ha arribat en un llançament de falta de David Beckham que ha centrat de forma magistral al centre de l'àrea i desafortunadament el veterà central paraguià Carlos Gamarra ha pentinat la pilota amb el cap d'esquenes per marcar en pròpia porta l'unic gol anglès del partit. La primera part ha estat de domini total dels anglesos davant d'una Paraguai molt inocent que només ha mostrat perill al final de la 1ª part en un xut del seu home més perillós Nélson Haedo Valdez que ha sortit fregant el pal de Paul Robinson. La segona part ha començat amb la mateixa tònica de la primera, amb superioritat dels anglesos que gràcies al seu centre del camp Gerrard-Lampard que imposava la seva superioritat tan tècnica com física. Però els últims 30 minuts Paraguai ha ressucitat i ha començat a jugar de forma més ofensiva, en que Valdez i el suplent Nélson Cuevas eren els seus homes més perillosos. Paraguai ha acabat el partit morint a l'àrea anglesa però sense crear claríssimes ocasions de gol, tot el contrari que els anglesos que a la contra ha pugut marcar en dues ocasions amb perillosos xuts de Lampard que atrapat molt bé el porter suplent Bobadilla, que ha entrat al minut 8 per lesió del titular Justo Villar.
ALINEACIONS:
ANGLATERRA: 4-4-2. Robinson; Gary Neville, Ferdinand, Terry, Ashley Cole; Gerrard, Lampard, Beckham, Joe Cole (Hargreaves, 83'); Owen (Downing, 56') i Crouch.
PARAGUAI: 4-4-2. Villar (Bobadilla, 8'); Caniza, Cáceres, Gamarra, Toledo (Núñez, 82'); Paredes, Acuña, Bonet (Cuevas, 68'), Riveros; Santa Cruz i Haedo Valdez.
Gols: 1-0: Gamarra p.p. (3').
Sorpreses positives:
- El davanter anglès Peter Crouch, que a primera vista pot semblar per la seva alçada (1'98 m) i per la seva complexió física desgarbada, ha demostrat que les apariències enganyen i que és un home tècnic que protegeix molt bé la pilota, que és força ràpid i que és capaç de crear perill. La llàstima és que no hagi marcat, així haguéssim pogut veure el seu excèntric "ball del robot", que ha causat sensació a Anglaterra.
- Michael Owen ha demostrat que ja està físicament a punt per afrontar el Mundial. Després de la seva lesió que va posar en perill la seva participació en el Mundial, ha sortit de titular i se l'ha vist ràpid com de costum i molt actiu. Sembla ser que també Wayne Rooney, que no ha jugat avui, ja està gairebé a punt per jugar els següents partits d'Anglaterra.
Sorpreses negatives:
- Tots esperàvem que Anglaterra imposés la seva jerarquia de forma més clara. No ha fet un mal partit, però podria haber jugat molt millor davant d'una Paraguai que fins a la última mitja hora no ha donat la cara, i més quan en el minut 3 ja guanyava 1-0.
- Roque Santa Cruz. El davanter del Bayern de Munich és sens dubte el jugador paraguià amb més cartell internacional, però ha estat desaparegut durant tot el partit. Surt d'una llarga lesió i li falta ritme, però la seva actuació ha estat massa pobre.
- Paraguai no ha entrat en el partit fins al minut 60. Fins llavors la seva actuació habia estat molt decepcionant però per sort només estava amb un 1-0 per sota en el marcador.
- El partit futbolísticament no ha estat gran cosa. Força aborrit en alguns moments, encara que en els minuts finals ha estat emocionant quan Paraguai ha anat a buscar l'empat a l'àrea anglesa.
------------------------------------------------------------------------
ARGENTINA: 2. COSTA DE MARFIL: 1.

Els jugadors argentins celebreven el 1-0 marcat per Hernán Crespo

El partit ha estat molt disputat i Costa de Marfil ha estat superior físicament

Argentina ha debutat amb victòria, però no ha donat molt bona imatge. Ha tingut sort d'avançar-se en el marcador en el minut 24 en una jugada a pilota parada per mitjà d'Hernán Crespo en una errada en cadena de l'inexperta defensa de Costa de Marfil. Argentina es posava davant en el marcador quan en els minuts inicials qui estava jugant millor eren els africans. Costa de Marfil ha jugat de forma atrevida tocant bé la pilota, amb combinacions ràpides, buscant el joc per les bandes i imposant la superioritat física del seu davanter centre Didier Drogba. Els marfilenys eren capaços d'arribar amb perill però a l'hora de definir han estat molt inofensius durant tot el partit. De totes formes han estat molt valents durant tot el partit i no seria descabellat dir que han pogut merèixer fins i tot l'empat.

Argentina ha sortit amb un plantejament amb 3 centrals (Burdisso-Ayala-Heinze) i sense laterals, però amb un mig del camp molt consistent amb Maxi Rodríguez i Sorín a les bandes, un doble pivot Mascherano-Cambiasso i amb Riquelme de mitjapunta. El jugar sense laterals ha estat una font de perill ja que Costa de Marfil ha buscat entre per les bandes amb Keita per la dreta i Kanga Akalé per l'esquerra. S'esperava que Argentina imprimís el seu ritme de joc des d'el començament, però no ha estat així. Riquelme no ha entrat gaire en joc i ha estat lent com de costum i més quan el mig del camp marfileny era físicament molt potent. Però els argentins han tingut la sort de posar-se per davant en el marcador i a partir d'aquí s'han dedicat a fer el que molt bé saben fer: dormir el partit i defensar-se amb encert, gràcies al molt bon partit dels seus tres centrals.

Abans de finalitzar la primera part i en una altra badada de la defensa dels "elefants" al voler llançar el fora de joc, Riquelme ha donat una extraòrdinaria passada en profunditat per Saviola que no ha fallat davant de la sortida del calamitós porter marfileny Jean Jacques Tizie. La segona part ha començat amb uns minuts en que Costa de Marfil li costava tornar a entrar en el partit, però poc a poc ha recuperat el nivell de la 1ª part i ha conseguit fer 2-1 gràcies a Drogba amb un jugada en que s'ha premiat la seva perseverància. Era potser massa tard, en el minut 82. Els ivorians ho han intentat tot per empatar però sense èxit.

ALINEACIONS:

ARGENTINA: 3-4-1-2. Abbondanzieri; Burdisso, Ayala, Heinze; Maxi Rodríguez, Mascherano, Cambiasso, Sorín; Riquelme (Aimar, 93'); Saviola (Lucho González, 75') i Hernán Crespo (Rodrigo Palacio, 64').

COSTA DE MARFIL: 4-4-1-1. Tizie; Eboué, Kolo Touré, Meité, Boka; Zokora, Yaya Touré, Keita (Arouna Koné, 77'), Kanga Akalé (Bakary Koné, 62'); Kalou (Dindane, 55'); Drogba.

Gols: 1-0: Hernán Crespo (24'). 2-0: Saviola (38'). 2-1: Drogba (82').

Sorpreses positives:

- L'imatge de Costa de Marfil i el seu joc atractiu. Han deixat clar que han vingut al Mundial per no ser uns comparses i que aspiren a passar la 1ª fase. El seu joc és ofensiu, ràpid, obert, amb constants combinacions i amb potència no exenta de tècnica. Tenen jugadors per a tenir en compte.

- Jugadors de Costa de Marfil que han demostrat bones maneres. El lateral esquerre Boka, menut però molt potent s'incorpora molt bé en atac, és explosiu, arriba fins a la línea de fons i centra bé. El migcentre defensiu Didier Zokora ha demostrat que tàcticament és correcte, domina bé la passada en curt i sap organitzar l'equip. L'altre migcentre Yaya Touré és més ofensiu, és bó en l'u contra u, és imaginatiu i és capaç de fer jugades individuals amb perill.

- El bon partit dels argentins Mascherano, Sorín, Ayala i Heinze. Molt s'habia parlat de Mascherano i ha demostrat que és el típic '5' argentí, amb bona col·locació, treball defensiu, amb qualitat tècnica i bó en l'organització, en definitiva ens ha recordat molt a Fernando Redondo. Sorín ha estat molt guerrer, demostrant que la seva última temporada ha estat la de la seva consagració a l'èlit. Els centrals Ayala i Heinze han estat molt segurs darrere aguantant molt bé les embestides de Drogba i companyia.

Sorpreses negatives:

- El porter de Costa de Marfil Jean Jacques Tizie. Sens dubte serà un dels candidats al pitjor porter de tot el Mundial. Un equip com Costa de Marfil no es mereix un porter tan dolent com ell, que segurament els hi privarà d'arribar gaire lluny en aquest Mundial.

- La defensa de Costa de Marfil tampoc ha estat a l'alçada, sobretot defensant les jugades a pilota parada com la que els hi ha costat el 1-0 d'Argentina. És extrany ja que conten amb homes amb experiència a l'èlit com els Subcampions d'Europa amb l'Arsenal Eboué i Kolo Touré.

- Argentina no ha fet un bon partit. Per a ells la victòria era molt important i ho han aconseguit, però si juguen la resta de partits com el d'avui no crec que arribin gaire lluny en aquest Mundial. En cap moment han sapigut imposar el seu joc d'atac i Riquelme ha aparegut en contagotes.

- Messi no ha jugat ni un sol minut. Icona publicitària d'Argentina per al Mundial, el succesor de Maradona, l'esperança de la "albiceleste" però després Pekerman no el fa jugar en el debut d'Argentina en aquest Mundial. Sobreprotecció? Encara no està recuperat del tot de la seva enigmàtica lesió? Dubtes de Pekerman per encabirlo en l'once titular sense trencar el seu esquema? De fet no ho sabem però no deixa de resultar estrany i el més preocupant és que tot el que passa últimament al voltant de Leo Messi és massa estrany. Tenim ganes de veure'l jugar!

Etiquetas: ,