Esports, música i demés aficions

viernes, diciembre 15, 2006

Barça - Liverpool als 1/8 de final de la Champions


Riise, Crouch i Zenden celebren un gol


Ja tenim rival per als 1/8 de final de la Champions League, el Liverpool. Els dos últims campions de la Champions, Barça i Liverpool es veuran les cares en un duel que no ens ve de nou. El Barça ja va perdre una eliminatòria de la UEFA amb el Liverpool i els dos equip també es van veure les cares en un grup de la Champions en que el Barça va guanyar 1-3 a Anfield Road.

Sens dubte el Liverpool no és el rival més complicat que li podia haver tocat al Barça, però segur que no serà una eliminatòria fàcil. Bàsicament l'amenaça més important és el tècnic Rafa Benítez, que va demostrar durant la seva etapa al València que li tenia la mida presa al Barça. Els equips de Benítez sempre s'han caracteritzat per defensar molt bé i per sortir amb molt perill al contraatac. Segur que el partit d'anada veurem un Liverpool al Camp Nou que posarà l'autocar i sortirà a defensar-se a mort. Serà crucial que el Barça no encaixi cap gol al Camp Nou, ja que a Anfield Road crec que ens serà més fàcil marcar ja que el Liverpool es tirarà a l'àrea del Barça per marcar.

El gran inconvenient més que el rival serà el jugar el partit de tornada fora de casa. I més fer-ho a Anfield Road, un camp amb moltíssima història i amb el 2º ambient més fort de tot el Regne Unit (després de Celtic Park). Anfield Road no és un estadi gaire gran (45.522 espectadors), però l'ambient que s'hi respira és inagualable. Ben segur Anfield Road serà una caldera en el partit de tornada i el Barça tindrà que lluitar-hi també. Per sort el Barça no estarà sol a Anfield ja que segur viatjaran molts seguidors del Barça en un desplaçament molt atractiu. Com a gran alicient hi ha presenciar en directe com els aficionats "reds" canten el seu himne oficiós "You'll Never Walk Alone" a ple pulmó abans de començar el partit mentre aixequen tots les seves bufandes del Liverpool.

ANÀLISI DEL LIVERPOOL:

El Liverpool és un equip ple de vells coneguts començant pel seu entrenador Rafa Benítez i per molts ex de la lliga espanyola com són Fábio Aurélio i Sissoko (ex València), Xabi Alonso i Mark González (ex Reial Societat), i els ex blaugrana Pepe Reina, Bolo Zenden, Luis García i el jove català Miki Roqué.

El Liverpool no atravessa pels seus millors moments a la Premiership anglesa, però a la Champions sempre dóna la seva millor cara. I no és per casualitat, ja que el seu estil de futbol funciona molt millor a Europa que a Anglaterra. Segur que el Barça es trobarà un Liverpool molt defensiu, amb centre del camp molt consistent però amb homes ideals per a jugar al contraatac. Per sort i sota el meu punt de vista, la defensa del Liverpool (com la del Werder Bremen) és força lenta i te problemes quant li guanyen l'esquena i Pepe Reina ha demostrat que no és un porter de garanties. La línea més potent del Liverpool és el seu centre del camp, amb homes molt forts físicament però no exents de qualitat i sobretot amb xut de lluny molt potent com són Steven Gerrard i Xabi Alonso, i amb homes ràpids i desequilibrants a les bandes com són Luis García i Mark González. La davantera no és molt golejadora, Kuyt no ha acabat de cuallar, Bellamy és molt ràpid i mòbil però no és un "home gol" i el altíssim Peter Crouch (2'02 m) no es tan patós com pugui semblar.

La estrella: Steven Gerrard. Gerrard és un jugador que seria titular indiscutible a qualsevol equip del món. És un centrecampista de moltes prestacions, que és físicament molt potent, molt bo en el joc aeri, amb bona passada i amb un xut de lluny espectacular, així com un gran llençador de faltes. Habitualment juga de migcentre, encara que en ocasions també pot ocupar la banda dreta o esquerra. Serà tot un perill.

Alineació ideal:

4-4-2:
Porter: Pepe Reina
Lateral dret: Steve Finnan.
Centrals: Jamie Carragher i Sami Hyypiä.
Lateral esquerre: John Arne Riise.
Migcentres: Steve Gerrard i Xabi Alonso.
Extrem dret: Luis García.
Extrem esquerre: Mark González.
Davanters: Dick Kuyt i Peter Crouch.

Etiquetas: , ,