miércoles, diciembre 06, 2006

El Barça mata al Werder Bremen en només 18 minuts

Deco i Gudjohnsen celebren el 2-0

F.C.BARCELONA: 2. WERDER BREMEN: 0.

Ahir era el partit més important de la temporada. Amb un Camp Nou ple com un ou (95.824 espectadors) s'intuia una nova nit màgica europea. I l'equip no fa fallar, el Barça va sortir amb la sisena marxa posada des del començament del partit, en un vendaval de futbol ofensiu i de ganes de victòria. Al contrari de lo esperat el Werder Bremen no va sortir amb l'autocar posat i tirat enrere, sinó amb la defensa massa avançada, un fet que els hi va costar molt car i més si es te uns centrals tant lents com Naldo i Mertesacker. Mal plantejament de l'entrenador alemany Thomas Schaaf que va sortir amb la defensa massa avançada.

Ritme trepidant des de l'inici, sense descans. Al minut 3' va arribar el primer avís, Giuly arriba a línea de fons després d'una increïble passada llarga de Ronaldinho, centra ras però Gudjohnsen no arriba a rematar per ben poquet. A continuació primer avís del Werder Bremen, Diego fa un bon control dins l'àrea i just quan anava xutar a boca de canó a Valdés, apareix Puyol per taponar el xut. Més tard Giuly engatillava una molt bona volea des de la frontal de l'àrea que el porter Wiese desviava a còrner espectacularment. El gol s'anava coent, semblava que anava a arribar d'un moment a l'altre ja que el Barça havia imprès un ritme vertiginós de futbol ofensiu al partit. I el gol arribaria finalment al minut 13' quan Ronaldinho en un exemple de "pilleria" i qualitat picava rasa una falta per sota de la barrera mentre tota la tanca saltava creient que llançaria per dalt. Lluny de conformar-se el Barça va continuar atacant amb la mateixa intensitat que abans de marcar el primer gol. Al minut 18' espectacular passada de Ronaldinho a Giuly que després de desmarcar-se molt bé arriba a línea de fons per fer la passada de la mort a Gudjohnsen que tot sol al punt de penal marca el 2-0, en una jugada de futbol col·lectiu espectacular. A la següent jugada bona passada de Deco a Gudjohnsen que rep d'esquenes a la frontal de l'àrea fa una bona passada a Giuly en profunditat però el francés creua massa la pilota davant la sortida de Wiese. I encara estava per arribar la gran jugada de la nit: després d'un llançament de còrner del Werder Bremen Motta refusa de cap i Deco recull la pilota en àrea del Barça i es creua tot el camp corrent amb la pilota, veu a Gudjohnsen obert a la banda dreta, i l'islandés després de driblar-se quatre defensors del Werder Bremen xuta al pal i Giuly tot sol a porteria buida xuta incomprenssiblement a fora. Si hagüés entrat aquesta gran jugada seria sense dubte una de les jugades de l'any, una llàstima.

A partir del minut 30' el Barça va anar baixant progressivament l'intensitat i cedint més l'inciativa al Werder Bremen, sense que els alemanys fessin cap mena de perill a la primera part, només un xut molt desviat de Daniel Jensen i potentíssim xut de falta de Naldo que va sortir molt desviat. A la 2ª part van canviar totalment els papers, ja que el Werder Bremen sabedor que estava eliminat va anar a buscar l'empat desesperadament però sense gaire encert. El Barça es va tancar massa enrere però va saber controlar el partit senser passar gaires angúnies. Una 2ª part per part del Barça jugada totalment a l'italiana. Els nervis s'apoderaven de la grada però més per aquell component de patiment que tenim els culers que no pels mèrits del Werder Bremen. Tot i això el Barça va tenir dues claríssimes oportunitats per a fer el 3-0 al contraatac, les dues després de dues passades espectaculars en profunditat de Ronaldinho, però en que Gudjohnsen i Giuly no van poder superar a Tim Wiese en l'u contra u. Pel Werder Bremen només 3 ocasions clares de gol, una del golejador Klose que fa una bona jugada individual però xuta molt desviat davant la sortida de Valdés, una altre de l'ex del Múrcia Daniel Jensen que va fer una centrada-xut que va anar al travesser i per acabar un xut molt potent des de fora de l'àrea de Klose que Valdés va refusar i que després Thuram molt atent va evitar el remat de Klasnic en l'ocasió més clara del Werder Bremen. Un Werder Bremen que personalment em va decepcionar bastant, un equip que crec que està sobrevalorat, que te jugadors físicament molt forts però amb poca qualitat tècnica. El Werder te un porter força dolent com Wiese i una defensa molt lenta a on destaca el dolentíssim lateral esquerre Wome (que va estar l'Espanyol) i que ahir va ser un autèntic "xollo" per a Giuly. La resta un bon mig del camp amb 2 molt bon jugadors com Frings i Borowski i un sobrevalorat Diego, mentre que a davant un gran davanter com Klose i un tronc com Hugo Almeida.

Gran victòria del Barça que ens classifica per a 1/8 de final de la Champions com a segons de grup. Fantàstics primers 30 minuts del Barça en una exhibició de futbol ofensiu, però que més tard va pagar en un baixada de condició física a la 2ª part que ens va obligar a tancar-nos darrere amb solvència. Una 2ª part que ens servirà d'experiència de cara a partits més importants en les properes eliminatòries de Champions, uns minuts que em van recordar moltíssim als partits de la passada Champions a casa amb el Chelsea, Benfica i Milan en que vam tenir que defensar-nos molt be quan teníem els marcadors a favor. Ara ens toca esperar que el sorteig de 1/8 de final siguin benevolent sobretot tenint en comte que al quedar segons de grup tindrem que jugar el partit de tornada a fora de casa.

ALINEACIONS:

F.C.BARCELONA: 4-3-3. Valdés ***; Zambrotta ***, Puyol ****, Márquez ***, Gio ****; Motta *** (Thuram **, min.62'), Iniesta *** (Xavi **, min.73'), Deco *****; Giuly **** (Ezquerro **, min.85'), Gudjohnsen ****, Ronaldinho ****.
WERDER BREMEN: 4-4(rombo)-2. Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Wome (Hunt, min.80'); Daniel Jensen, Frings, Borowski, Diego; Klose i Hugo Almeida (Klasnic, min.71').
Gols: 1-0: Ronaldinho (min.13'). 2-0: Gudjohnsen (min.18').

El millor del Barça i del partit: Deco *****.