Esports, música i demés aficions

miércoles, noviembre 01, 2006

Barça 2 - Chelsea 2. El Chelsea empata in-extremis en un grandíssim partit

Gudjohnsen celebra el 2-1

Terry agafa pel coll a Deco després d'una de les nombroses tanganes que demostren la tensió del partit i el joc brut del Chelsea

F.C.BARCELONA: 2. CHELSEA F.C.: 2.

Gran partit el d’aquesta nit al Camp Nou, un dolorós empat no pel resultat en sí sinó per l’empat de Drogba en el temps de descompte. El millor partit del que portem de temporada, amb espectacle, grandíssims jugadors sobre el camp, amb emoció, ritme trepidant, però també amb molta polèmica, excessiva duresa permesa per un lamentable arbitratge i l’arrogància habitual del Chelsea. En fi, el Barça-Chelsea és a dia d’avui el derby per excel·lència del futbol europeu, els dos gran equips d’Europa cara a cara, dos filosofies de futbol i de club radicalment diferents i sobretot una gran diferència de formes i d’elegància.

Hem vist possiblement el millor Barça de la temporada en algunes fases del partit, però també han estat presents les preocupants llacunes de concentració que tants gols ens han costat. El Barça ha ofert generalment un bon futbol, mentre que el Chelsea ha disposat de les ocasions de gol més clares del partit, però gràcies a Víctor Valdés el Barça ha pogut treure un resultat positiu. Ronaldinho continua fora de la seva millor forma, però ha demostrat que tot i això continua sent decisiu. Molt bé Deco que per fi ha estat capaç de fer un partit com era d’esperar de la seva qualitat. El Chelsea ha estat molt fort físicament i ha creat moltes ocasions de gol, mentre que avui la seva gran defensa s’ha mostrat vulnerable davant la qualitat ofensiva del Barça. Però per espatllar un extraordinari partit ha estat l’àrbitre italià Stefano Farina que ha perpetrar un arbitre lamentable, que ha permès el duríssim joc del Chelsea amb accions que ratllaven la violència i que ha allargat el partit amb 6 minuts de descompte però que un cop havia el Chelsea empatat, ha considerat oportú assenyalar el final del partit quan només s’havien complert 5 d’aquests 6 minuts. Per sort Frank Rijkaard al acabar el partit li ha recriminat públicament la seva poc transparent actuació al centre del camp (arriscant-se a una futura sanció de la UEFA), mentre que Mourinho posteriorment a la sala de premsa tornava a fer una exhibició de supèrbia, falta d’humilitat i de manca d’educació.

El Barça ha començat molt fort el partit fent-se amb el control de la pilota i jugant molt ràpid i al primer toc, i ha tingut premi als 3 minuts quan Deco s’ha presentat a la frontal de l’àrea i després de driblar a Boulahrouz ha marcat el 1-0 amb un fort xut creuat que ha batut a Hilário. A continuació el Barça ha perdonat el 2-0 en dues claríssimes ocasions, primer en xut de Ronaldinho fora després d’una antològica internada fins a la línea de fons de Messi ridiculitzant als defensors del Chelsea, i més tard Xavi ha fallat un claríssim u contra u que ha enviat al cos d’Hilário després d’una grandíssima passada de Ronaldinho a l’espai. Després d’això el Barça ha buscat més el control del partit mentre que el Chelsea avançava les seves línees. Primer ha estat Michael Ballack en avisar amb col·locat xut des de la frontal que ha llepat l’escaire de Valdés. Era el preludi dels millors moments del Chelsea de la primera part, que s’han materialitzat en un gran cop de cap d’Essien que ha salvat molt bé Valdés a corner, i en un refús d’aquest llançament de corner Arjen Robben ha enganxat una gran volea que Valdés ha tret espectacularment. A partir d’aquí els últims 10 minuts de la 1ª part s’han tornat en una exhibició de marrulleria, joc subterrani, constants tanganes, l’àrbitre Farina perdonant l’expulsió a Ashley Cole, mentre que Drogba i Motta feien mèrits per a ser expulsats, com es diu vulgarment “estaven a totes les festes”.

Tal i com ens té acostumats, el Barça ha començat força malament la 2ª part, totalment fora del partit i llacunes de concentració i de condició física preocupants. El Chelsea ho ha aprofitat i s’ha bolcat sobre la porteria de Valdés. Primer ha avisat Robben en un gran cop de cap que un altre cop Valdés ha salvat en la que possiblement ha estat la parada més difícil de tota la nit. Un altre cop Robben perdonava l’empat enviant als núvols un grandíssim servia de Lampard des de la banda esquerra després d’una badada de mesura de Márquez. Però al minut 51 una altre errada defensiva, en aquest cas de Zambrotta al trencar la línea de fora de joc, permetria a Lampard arribar a línea de fons després d’una passada d’Essien, remoure’s i fer un dels gols de l’any gràcies a una extraordinària rosca sense angle que ha sorprès Valdés. Un gol de crack que era el premi que tant havia buscat el Chelsea i feia justícia en el marcador. Però de sobte quan el Barça semblava més tocat i fora del partit, ha ressorgit del no res i ho ha fet gràcies a la qualitat del tant criticat Ronaldinho, que ha demostrat que tot i no està bé de forma que sempre dóna la cara i que és decisiu (els hi agradi o no als seus ignorants detractors). Una gran passada de Márquez l’ha controlat molt bé Ronaldinho escorat a la banda esquerra, s’ha rifat a Boulahrouz amb un espectacular cop d’esperó i ha servit una genial centrada amb l’exterior del peu dret perquè Gudjohnsen marqués a plaer el 2-1 en el minut 57.

El Barça havia aconseguit el més difícil, tornar-se a posar amb avantatge en el marcador només 6 minuts després de l’empat del Chelsea i quan semblava que estava totalment fora del partit. Després de l’empat el Barça s’ha defensat força bé del Chelsea, que tot i intentar-ho no ha tingut ocasions clares. L’entrada d’Edmílson per Motta ha fet millorar el joc de control del Barça i ens ha estalviat d’una segura expulsió de Motta que tard o d’hora arribaria. El Barça tenia el control de la pilota i era perillós al contraatac gràcies a un inspirat Messi, però tampoc sense fer cap ocasió de perill. Gudjohnsen s’ha lesionat després d’un mal recolzament del seu turmell dret a la gespa i ha estat substituït per Giuly, mentre que Mourinho movia la banqueta fent entrar a Salomon Kalou per un desencertat Robben i jugant-se-la fent entrar a l’extrem Joe Cole pel defensa Boulahrouz. El partit estava totalment travat i continuaven les tanganes i el joc brut del Chelsea. Però quan el partit estava totalment vist per sentència una badada de Gio ha permès la pujada de Michael Essien (que en aquell moment estava jugant de lateral dret) per la banda dreta, el ghanès ha centrat al segon pal on era John Terry que ha despenjat la pilota cap al punt de penal, a on Didier Drogba després de controlar la pilota amb el pit ha superat Marquez i ha afusellat a Víctor Valdés. El Chelsea aconseguia in-extremis l’empat 2-2 i deixava al Camp Nou glaçat, mentre que José Mourinho continuava fent el ridícul celebrant de forma desmesurada el gol llançant-se de genolls sobre la gespa. I per acabar, el esperpèntic espectacle de l’àrbitre Farina que només ha allargat 5 dels 6 minuts que havia establert com a temps de descompte, just després que casualment el Chelsea ja hagués empatat el partit.

Un empat que tot i que el pugi semblar no és del tot dolent per al Barça, que això sí perd tota oportunitat de ser 1r de grup però que depèn exclusivament d’ell mateix per a classificar-se. Un empat just vist tot el succeït durant el partit, però veient com el Barça tenia guanyat el partit ens deixa amb un mal gust de boca. Menció apart mereix l’actitud de d’impresentable José Mourinho, un grandíssim entrenador al que li perden les formes. Lamentable la seva celebració del gol de l’empat i l’espectacle ofert a la sala de prensa, en que s’aixecat i ha deixat amb la paraula a la boca a la pobre traductora. Tot això després de dir amb tota la “barra” que els jugadors del Barça havien provocat les moltes targetes que havien vist els seus jugadors. Francament un impresentable, però amb la sort de cara. Una pena pel futbol.

ALINEACIONS:

F.C.BARCELONA: 4-3-3. Víctor Valdés *****; Zambrotta **, Márquez ***, Puyol ***, Gio **; Motta ** (Edmílson ***, 57’), Xavi *** (Iniesta **, 84’), Deco *****; Messi ****, Gudjohnsen **** (Giuly **, 76’), Ronaldinho ***.
(Qualificacions de 1 a 5 estrelles *****, de pitjor a millor actuació).
CHELSEA F.C.: 4-1-3-2. Hilário; Boulahrouz (Joe Cole, 75’), Ricardo Carvalho, Terry, Ashley Cole; Makelélé; Essien, Ballack (Paulo Ferreira, 94’), Lampard; Drogba, Robben (Kalou, 73’).

Gols: 1-0: Deco (min.3’). 1-1: Lampard (min.51’). 2-1: Gudhjohnsen (min.57’). 2-2: Drogba (min.92’).

Els millors del Barça: Víctor Valdés i Deco *****.
El millor del Chelsea: Lampard ****.

Barcelona 2 - 2 Chelsea, Champions - video powered by Metacafe