jueves, octubre 19, 2006

Chelsea 1 - Barça 0. El Barça cau en la trampa del Chelsea

Didier Drogba celebra el gol de la victòria anglesa

CHELSEA F.C.: 1. F.C.BARCELONA: 0.

Desagrable però no crucial derrota culé a Stamford Bridge. Meruscuda victòria dels de Mourinho més per demèrits del Barça a la 2ª part que no per una superioritat manifesta del Chelsea. Com al partit del València, el Barça li ha fet un partit a mida al Chelsea, aportant-li els errors necessaris que els millor saben aprofitar.

El Barça ha aguantat molt bé a la 1ª part anant de menys a més i acabant tenint el control de la pilota i sense passar angúnies destacables. El Chelsea només portava perill en accions a pilota parada a excepció d'una ocasió clarísima de Drogba davant Valdés que Shevchenko no pot superar a Márquez en el rebuig. Messi ha estat molt actiu a la 1ª part ajudat per un extraordinari Xavi en el joc de control. El Barça no ha pogut aprofitar les dues oportunitats de gol de la 1ª part en un xut de Messi massa escorat que ha salvat Hilário, i una extraordinaria jugada colectiva entre Messi, Ronaldinho i Xavi, que aquest últim falla davant d'Hilário després d'un grup regat al defensor anglès. L'últim quart d'hora de la 1ª part ha estat un joc de control i de toc del Barça però sense ocasions per a cap dels dos equips. Semblava que el Barça aguantava bé el repte de Stamford Bridge, però desconeixia la cruel realitat a la que s'enfrontaria a la 2ª part.

Sense temps per assentar-se de nou al terreny de joc, just al minut 2' de la 2ª part Didier Drogba recollia un refús a la frontal de l'àrea per remoure's deixant tirants a Puyol i Márquez (que cometíen l'error d'anar el dos de cop a buscar la pilota) i engatillar una extraordinària volea de mitja volta per establir el 1-0 davant de l'estirada impotent de Víctor Valdés. Arribava un gol psicològic que trencava tots els esquemes del Barça. A partir d'aquí, el desconcert més absolut. El Barça entrava dins la seva pitjor versió, en una barreja d'impotència i de falta d'idees. Rijkaard ha reaccionat ràpidament i ha mogut la defensa canviant a Gio per Iniesta i a Gudjohnsen per a Giuly, i posteriorment ha entrat Oleguer per un tocat Puyol.

El Barça ha pasat a jugar amb només 3 defensors i amb un centre del camp més poblat per intentar tenir més possessió i contrarestar la superioritat física del mig del camp del Chelsea. Però a la hora de la veritat res de res, el Barça no ha tingut la pilota, s'ha ensorrat físicament i les contres del Chelsea eren veri pur. Shevchenko i Essien han perdonat el 2-0 en dues errades clamoroses. Veíem la versió més tova d'Iniesta i un Deco lamentable com la temporada passada i l'equip era incapaç d'enllaçar més de 2 passades amb un mínim de coherència. L'únic perill l'aportava un ràpid Giuly molt sol en la banda dreta sense que ningú l'ajudés i sense un davanter centre que pogués rematar les seves centrades. El Barça s'ensorrava físicament i Ronaldinho tornava a ser el de Bremen, un zero a l'esquerra totalment absorvit per un gran marcatge de l'holandès Boulahrouz. Per sort els contraatacs del refresc Robben les ha pogut neutralitzar un encertat Oleguer.

Abans d'acabar el partit el Barça ha tingut les seves dues úniques oportunitats de gol de la segona part, una rematada de cap de Messi que ha llepat el travesser d'Hilário i un xut ras i potent de Deco que també el porter portugués ha blocat amb molta seguretat. L'àrbitre belga Frank de Bleeckère només ha afegit 2 minuts dels que només s'en ha jogat un per el canvi de Kalou.

Derrota que fa que el Barça perdi casi totes les seves opcions per a quedar primer de grup i que li complica la classificació en cas de derrota també amb el Chelsea al Camp Nou el dia 31. Mala imatge del Barça a la 2ª part a on ha deixat evident que físicament està tocat, falt d'un plus d'explosivitat i en que Ronaldinho continua molt per sota de les seves possibilitats. Caldria que també Rijkaard reflexionés que és difícil d'empatar un partit davant de tot un Chelsea si es juga 45 minuts sense davanter centre.

ALINEACIONS:

CHELSEA F.C.: 4-1-3-2. Hilário; Boulahrouz, Carvalho, Terry, Ashley Cole; Makelélé; Essien, Ballack, Lampard; Sehvchenko (Robben, 76') i Drogba (Kalou, 92').
F.C.BARCELONA: 4-3-3. Víctor Valdés ***; Zambrotta **, Márquez **, Puyol ** (Oleguer ***, 74'), Gio ** (Iniesta *, 56'); Edmílson *, Xavi **, Deco *; Messi ***, Gudjohnsen ** (Giuly **, 60'), Ronaldinho *.
Gols: 1-0: Drogba (min.47').

El millor del Barça: Leo Messi ***.
El millor del Chelsea: Mickael Essien ****.