Esports, música i demés aficions

domingo, abril 20, 2008

Danny Federici R.I.P.


El dilluns ens despertàvem amb aquesta terrible notícia. Després de 3 anys de lluita contra el càncer de pell (melanoma), Danny Federici moria als 58 anys d'edat, massa aviat. Danny Federici va ser el teclista de la E Street Band, la millor banda d'acompanyament de la història, sempre al costat de Bruce Springsteen. I és que Federici, va estar més de 40 anys al costat d'Springsteen, des del primer dia i va gestar la creació de la E Street Band. Un mestre als teclats, l'òrgan i també a l'acordió. Va ser un pilar imprescindible en el só de la banda, sobretot en els anys 70.

Tot i que ja tenia l'enfermetat des de feia 3 anys, va començar a l'Octubre passat el tram de Gira del nou disc d'Springsteen "Magic", però en el tram europeu ja no hi va ser present per dedicar-se al tractament. Tot i la gravetat del càncer, semblava que Federici evolucinava favorablement i Bruce s'encarregava de dir-ho als concerts. De fet, el passat 20 de Març a Indianapolis Danny Federici va fer la seva última aparició pública i com més li agradava, sobre un escenari i tocant 8 cançons del concert. Tenia bon aspecte i s'el veia molt animat. Però la setmana passada en el concert d'Anaheim Bruce va dir una frase que ja presagiava el pitjor "Li enviem tota la nostra estima a en Danny i esperem que reseu per ell". Tot i que ningú esperava un desenllaç tan ràpid, la passada nit de dijous Federici ens va deixar per sempre. Mor una peça imprescindible de la E Street Band, però sempre ens quedarà la seva música. Descansi en pau.

A continuació us deixo el vídeo de la seva última actuació a Indianapolis el passat 20 de Març, interpretant 4t Of July, Asbury Park (Sandy) a l'acordió, la seva cançó preferida:


Etiquetas: ,