martes, octubre 17, 2006

Barça 3 - Sevilla 1. El Barça s'imposa en un partit d'alt nivell

Andrés Iniesta cau després d'una de les enèsimes entrades de Javi Navarro

F.C.BARCELONA: 3. SEVILLA F.C.: 1.

Gran i important victòria del Barça davant del Sevilla. En un partit molt igualat i davant d'un Sevilla que va ratllar a un gran nivell, el Barça va saber aprofitar les poques ocasions de gol que va tenir. Gran imatge del Sevilla al Camp Nou, que va demostrar que és un equip molt conjuntat i que pot aspirar a ficar-se en llocs Champions. També la polèmica va visitar ahir el Camp Nou, en un altre arbitratge nefast de Muñiz Fernández que va perjudicar al Sevilla anulant-li un gol legal i no pitant un clar penal de Márquez a Kanouté, però també va perjudicar al Barça no assenyalant un penal sobre Iniesta i no expulsant a Javi Navarro i a Daniel Alves.

Un gran Sevilla va passar per el Camp Nou. Un equip molt ben conjuntat potser mancat de grans estrelles però amb un centre del camp molt consistent amb el doble pivot Poulsen-Renato, amb extrems molt ràpids i perillosos com Jesús Navas i Adriano, amb un gran lateral com Daniel Alves i amb una parella de davanters temibles com Luis Fabiano i Kanouté, aquest últim el millor jugador del Sevilla ahir al Camp Nou deixant grans detalls i anotant el seu 5è gol a la Lliga que el deixa com a pitxitxi. Un gran equip però al que possiblement el perden les seves formes, és un conjunt massa dur i que ho protesta absolutament tot. En definitiva, un equip antipàtic al que no li ajuda gens la figura del seu president José María Del Nido, que en una posició poc explicable no va permetre que el partit d'ahir es pogués veure per televisió.

El Barça va començar el partit força bé, i des del començament ja vam poder veure que Ronaldinho tornava a ser el que ens tenia acostumats. Potser encara falt de explosivitat, ahir "Roni" va tornar a mostrar la seva qualitat i deixant evident que quan l'equip el necessita sempre dona la cara. Però en general ahir tot l'equip va rendir a un alt nivell, sense que ningú destaqués sobra la resta. Per fí vam poder veure un bon partit de Motta, que va anar de menys a més. El Barça va saber jugar amb Gudjohnsen de punta i va canviar una mica l'estil de joc per adaptar-se a ell. "Guddy" va fer un bon partit lluitant amb el dos centrals sevillistes i jugant molt bé d'esquenes a porta, potser en un estil de joc que no agrada al Camp Nou però que és molt necessari en partits com els d'ahir. Nota alta també per a Iniesta, Márquez i Thuram.

Tot i que el Sevilla va tenir la primera ocasió de gol clara que va salvar molt bé Valdés amb les cames a xut de Luis Fabiano i un minut més tard l'arbitre va anular un autogol de Motta per falta d'Escudé, al minut 28 una internada de Belletti va acabar en un penal força interpretable que Ronaldinho amb molta tranquilitat transformava en el 1-0 enganyant a Palop. Però el Sevilla va reaccionar ràpidament i Víctor Valdés va salvar sobre la ratlla de gol un espectacular remat de cap de Daniel Alves, i al minut 37 una espectacular deixada de cap de Renato a Kanouté va servir per que també de cap el davanter sevillista establís el 1-1 amb un gol de bella factura. Era una 1ª part d'alt voltatge i només un parell de minuts més tard Ronaldinho transformava en el 2-1 un bon llençament de falta en que Palop podria haver fet més. El Barça aconseguia arribar al descans amb avantatge en el marcador i amb la sort d'haver reaccionant amb rapidesa al perillós empat del Sevilla.

La 2ª part va ser diferent ja que el Barça es va tancar en la seva àrea i li va cedir la iniciativa al Sevilla. Era estrany veure un plantejament així per part del Barça però la jugada li va sortir perfecte. De fet el Sevilla tot i el domini no va tenir clares ocasions per empatar de nou el partit i el Barça era perillós en les seves sortides al contraatac. Juande Ramos va errar el seu plantejament en substituir a Luis Fabiano a la mitja part per Martí. Possiblement buscava tenir un centre del camp més compacte i que toqués més la pilota però el Barça va patir més quan el Sevilla jugava amb 2 puntes.

A falta de 10 minuts per acabar el partit en una extraordinària jugada personal de Leo Messi establia el 3-1 final en un gol espectacular en que va driblar fins a 4 defensors i va batre de xut creat a Palop. A partir d'aquí el Sevilla va perdre definitavament els papers i es va passar fins el final del partit protestant-ho tot i fent faltes perilloses.

Gran victòria del Barça que el deixa com a líder en solitari amb 3 punts de ventatge sobre el València i 5 sobre el Real Madrid. La propera setmana l'assalt al Bernabéu i aquest dimecres un altre apassionant Chelsea-Barça a Stamford Bridge. L'emoció està assegurada.

ALINEACIONS:

F.C.BARCELONA: 4-3-3. Víctor Valdés ****; Belletti ** (Zambrotta ***, 30'), Thuram ***, Márquez ***, Sylvinho **; Motta ***, Xavi **, Iniesta ****; Messi ***, Gudjohsen *** (Saviola s.c., 83'), Ronaldinho *** (Giuly **, 73').
SEVILLA F.C.: 4-4-2. Palop; Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, Puerta (Dragutinovic, 45'); Poulsen, Renato (Kepa, 85'), Jesús Navas, Adriano; Luis Fabiano (Martí, 45'), Kanouté.
(Les valoracions van de 1 a 5 estrelles, 1 * la pitjor qualificació i 5 ***** la millor).

Gols: 1-0: Ronaldinho -p- (min.28'). 1-1: Kanouté (min.37'). 2-1: Ronaldinho (min.39'). 3-1: Messi (min.81')

El millor del Barça: Andrés Iniesta ****.
El millor del Sevilla: Kanouté ****.