Esports, música i demés aficions

jueves, septiembre 28, 2006

Werder Bremen 1 - Barça 1. L'empat in-extremis no salva al Barça del ridícul


Messi celebra el golàs de l'empat al minut 89'


WERDER BREMEN: 1. F.C.BARCELONA: 1.

Ridícul. Aquest és l'adjectiu que ens al cap als culers després de veure el partit d'ahir tot i que no es perdés el partit. El fantasma del partit de la final de la Supercopa d'Europa a Mònaco es va tornar a aparèixer a Bremen i encara amb pitjors símptomes en alguns moments del partit. El més preocupant va ser l'actitut exhibida per alguns dels jugadors estrella de l'equip i el fet de que el Werder Bremen no és que sigui un equip amb molta qualitat.

De nou, Frank Rijkaard va equivocar-se greument en l'elecció de l'once inicial en una decissió poc comprensible. Ahir no era el dia per a col·locar a Oleguer de lateral dret, ja que el Werder Bremen no tenia a cap home que profunditcés per la banda esquerre del seu atac. Això va provocar que Oleguer pujés per la banda i que no sapigués que fer en cap moment. La nit d'Oleguer va ser nefasta (com la nit de la Final de la Champions a París) i va encadenar un error darrere l'altre i de fet la centrada del gol del Werder Bremen va venir en una acció en que Oleguer es va veure superat per Tim Borowski. L'altre error en l'alineació va ser la titularitat de Thiago Motta, que en la línea dels seus últims partits va fer una actuació lamentable. Cal dir que Motta no va estar malament del tot en la distribució de la pilota però va fer defensivament un partit molt dolent. En la primera fase del partit en que el Werder Bremen va atacar més, moltes ocasions van venir per desajustos defensius provocats perque Motta estava fora de la seva posició i en que va deixar la defensa venuda.

El Barça va sortir atontat i el Werder Bremen ho va aprofitar per fer uns primers 15 minuts en tromba sobre l'àrea del Barça en una exhibició de la seva força física, no de qualitat. La defensa del Barça feia aigües per tot arreu (a excepció d'un encertat Thuram) i el mig del camp era incapaç d'aguantar la pilota. El resultat, el Barça no va trepitjar el camp del Werder fins passats aquests primers 15 minuts. Poc a poc, el Barça va començar a entrar en el partit però tampoc amb gaire encert i vàren venir 2 ocasions força clares, la primera una acció en que Ronaldinho sol davant el porter Wiese es va adormir i es va deixar treure la pilota per Fritz (que el va anular tota la nit) i la segona ocasió Eto'o també sol davant de Wiese va enviar la pilota als peus del porter alemany.

Era d'esperar que després de la dolenta 1ª part del Barça, que el equip sortiria al camp amb una millor mentalitat i disposat a guanyar el partir. Però d'això res de res, el Werder Bremen va ser qui va tenir de nou les ocasions més clares. El Barça semblava estovat, sense forces, un equip que naufragava sense rumb i que no feia res per evitar-ho. Com era d'esperar, un error d'Oleguer va provocar que Tim Borowski arribés a la línea de fons per fer una centrada que Puyol sota la pressió de Miroslav Klose desafortunadament es marcava un gol en pròpia porta davant la relliscada de Víctor Valdés. El marcador feia justícia, un partit esperpèntic del Barça es mereixia encaixar un gol no menys esperpèntic. Després del gol alemany el Barça no reaccionava i per si fos poc un Samuel Eto'o marginat a l'extrem esquerre queia lesionat sobre la gespa del WeserStadion. Els temors s'han confirmat i es preveu que Eto'o estarà de baixa entre 2 i 3 mesos per una rotura del menisc extern. Rijkaard va aprofitar la lesió d'Eto'o per moure la banqueta i va fer entrar a Eidur Gudjohnsen per Eto'o i a Leo Messi per Ludovic Giuly.

L'entrada de Messi va aportar al Barça més accions en atac i més dinamisme, mentre que Gudjohnsen es col·locava de davanter centre per lluitar amb els centrals cosa que Ronaldinho per les seves característiques no podia fer jugant de davanter centre. La qualitat i les ganes de Messi van provocar que després d'una extraòrdinaria jugada fent un slàlom driblant a 3 defenses alemanys xutés al cos de Wiese, en l'ocasió més clara de gol del Barça en tot el partit i l'única de la 2ª part a excepció del gol. A falta de pocs minuts Rijkaard feia entrar a Zambrotta per Sylvinho i feia debutar a l'italià com a lateral esquerre amb la samarreta del Barça. El Barça ho intentava però sense fortuna i en molts casos per intentar complicar massa la jugada enlloc d'optar per xutar des de lluny. Però quan tot semblava perdut al minut 89 Deco es va plantar a la frontal de l'àrea i va donar una extraordinaria passada de fantasia que Messi que dins l'àrea creuava la pilota davant de la sortida de Wiese, era l'empat 1-1. El Barça aconsseguia empatar in-extremis un partit que era vital no perdre.

Mala imatge i pitjor actitut

Tot i l'empat, el balanç del partit d'ahir és molt dolent. Tant per la greu lesió d'Eto'o que es perdrà els partits contra el Chelsea, Sevilla i Madrid, com per la pèssima imatge donada fruit d'una pèssima actitut dels jugadors i un mal plantejament de Frank Rijkaard. Sens dubte, ahir era el dia idoni perque el Barça treiés el seu equip de gala i sentenciés el seu pas a 1/8 de final de la Champions abans de jugar els 2 partits contra el Chelsea. No era el moment perque els dos pitjors jugadors de l'equip, Motta i Oleguer, sortissin d'inici.

El Barça no va donar mai sensació d'estar enxufat en el partit ni va crear ocasions excesivament clares, només 3 un vagatge insuficient pel campió d'Europa. La defensa va fer aigües per tot arreu també en part per culpa d'un mig del camp que va perdre la batalla clarament amb els alemanys. Iniesta va ser qui donar més criteri al joc del Barça però massa en comptagotes ja que la potència del centre del camp del Werder el va ofegar.

Menció especial mereix Ronaldinho. El d'ahir va ser sens dubte el seu pitjor partit amb la samarreta del Barça en els 4 anys que porta al club. Imprecís en totes les accions, molt fora de forma física, apàtic, passota en vàries ocasions i per si fos poc relegat a jugar molts minuts de davanter centre, on ja sabem que no pot rendir per les seves qualitats jugant d'esquenes a porteria. Ens agradaria saber si ¿les rotacions de Rijkaard afectaràn també a Ronaldinho? Esperem que així sigui.

L'equip va jugar massa sobrat i ho va pagar-ho ben car. La falta de tensió (que també va succeïr als inicis de la passada temporada) pot estar motivada per la falta de gana per guanyar títols. L'any passat vàrem guanyar la Lliga i la Champions no només per l'extraordinari equip que teníem i que tenim, sinó també per la gana de títols que teníen uns jugadors que gairebé mai havíen guanyat res. Ara es difícil que aquests jugadors que ho han guanyat tot juguin els partits igual de tensionats. Llavors, serà el moment de fixar-se nous reptes o de canviar el sistema o l'estil de joc.

Per sort, tot i el pèssim partit el Barça va aconsseguir un molt bon resultat que ens suposaria si guanyem al Werder Bremen al Camp Nou i guanyar al camp del Levski Sofia, la classificació pels 1/8 de final de la Champions. Un cop amb la certesa d'estar classificats es pot afrontar el doble partit amb el Chelsea amb menys pressió i amb el repte de quedar 1rs de grup per tal de jugar la tornada dels 1/8 a casa i trobar-nos a priori amb una rival més dèbil.

ALINEACIONS:

WERDER BREMEN: 4-3-1-2. Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Schulz; Frings, Baumann, Borowski; Diego; Klose (Klasnic, 90') i Hunt.
F.C.BARCELONA: 4-3-3. Víctor Valdés **; Oleguer *, Thuram **, Puyol *, Sylvinho * (Zambrotta **, 83'); Motta *, Iniesta **, Deco **; Giuly ** (Messi ***, 65'), Eto'o * (Gudjohnsen **, 65') i Ronaldinho *.
(Les qualificacions van de 1 a 5 estrelles. 1 estrella pitjor qualificació, 5 estrelles la millor).
Gols: 1-0: Puyol -pròpia porta- (min.56'). 1-1: Messi (min.89').

El millor del Barça: Leo Messi ***.
El millors del partits: Tim Borowski i Naldo (Werder Bremen).

Etiquetas: , ,